“Cooperare transfrontaliera si schimb de bune practici in domeniul dezvoltarii locale, reabilitarii infrastructurii rutiere si managementului frontierei – ROMDEL”

ROMDEL, PHARE CBC 2005, obiectiv, fonduri nerambursabile, cooperare

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini procesul dezvoltarii sociale si economice a comunitatilor rurale din zona de granita a Judetului Vaslui (Romania) si Raionului Hancesti (Republica Moldova) prin crearea unei proceduri de consultare si cooperare transfrontaliera intre autoritatile publice locale si prin implementarea masurilor comune relevante cu impact pe ambele parti ale granitei.

Pana la acest moment a fost creat un grup de lucru transfrontalier alcatuit din reprezentanti ai Beneficiarului si ai partenerilor din proiect, respectiv Consiliul Districtului Hancesti (Republica Moldova), Consiliul Judetean Vaslui (Romania) si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (Romania).

Pe parcursul a 6 sedinte de consultari, membrii grupului de lucru elaboreaza o strategie de dezvoltare transfrontaliera pentru Hancesti-Vaslui, pe termen scurt si mediu care va contine informatii despre contextul social si economic, analiza SWOT, principalele probleme comune identificate la cele doua parti, directii de dezvoltare comuna, prioritati pentru proiecte de investitii transfrontaliera etc.

De asemenea, la 01.10.2008, au fost demarate lucrarile de executie a 4,2 km de drum comunal DC32 km. 8+070 – km. 12+270 Poganesti-Chersacosu, reabilitat cu beton asfaltic, care va permite finalizarea unui drum de acces secundar catre Vama Albita de aproape 10 km si va elimina obligativitatea trecerii prin orasul Husi. Pana la aceasta data, lucrarile de poduri si podete sunt executate in proportie de 90% iar lucrarile la infrastructura drumului in proportie de 80%.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.