Iasi: Centru pentru persoane cu handicap pe dealul Galata

CJ Iasi, centru, persoane handicap, POR, finantare, ADR NE, proiect

Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Constantin Simirad, a semnat, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, contractul de finantare al proiectului, care are o durata de implementare de 16 luni. In acest timp, banii vor fi investiti in infiintarea unui centru de zi pentru persoane cu dizabilitati psihice si mentale, care va cuprinde trei ateliere ocupationale.

Acest centru va raspunde nevoilor de recuperare si integrare sociala pentru aproximativ 35 persoane pe an. In cadrul proiectului va fi infiintat, de asemenea, un centru de pregatire profesionala pentru personalul din cadrul sistemului de protectie a persoanelor cu handicap, in care se preconizeaza a fi instruite 145 de persoane pe an.

Proiectul a fost depus la ADR NE in primavara anului trecut, adica in timpul mandatului fostului presedinte al CJ Lucian Flaiser. “Ca urmare a evaluarii, acest proiect s-a situat pe locul intai pe lista de proiecte prioritare pe regiunea de Nord-Est”, a precizat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

Valoarea eligibila a proiectului, adica fondurile europene nerambursabile, reprezinta 3,1 milioane de lei, restul pana la 3,5 milioane urmand a fi acoperit din contributia Consiliului Judetean.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.