Fondurile de garantare pot acorda scrisori de garantie pentru beneficiarii publici ai PNDR

PNDR, scrisoare de garantie, beneficiari, masuri, stimulare, investitii

Astfel, beneficiarii unui sprijin pentru investitii pot solicita agentiilor de plata competente plata unui avans, iar in ceea ce priveste beneficiarii publici, un astfel de avans poate fi platit doar localitatilor si asociatiilor acestora, precum si organismelor de drept public, potrivit prevederilor fiselor tehnice ale masurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) si ale art. 56 din Regulamentul Consiliului (CE) nr.1974/2006, prin derogare de la articolul 26 alin. (5) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1975/2006.

Tinand cont de specificul implementarii masurilor din cadrul PNDR, care presupune rambursarea cheltuielilor numai dupa efectuarea achizitiilor de catre beneficiari, exista riscul de a pierde fondurile comunitare, intrucat beneficiarii publici care, desi au proiectele de investitii declarate eligibile pentru finantare, se confrunta in acelasi timp cu o lipsa a surselor de finantare pentru demararea acestora.

In scopul facilitarii accesului beneficiarilor publici ai sprijinului pentru investitii finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR) la sumele prevazute in Contractele de finantare incheiate cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), fondurile de garantare pot acorda acestora scrisori de garantie in favoarea APDRP.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.