Consolidarea sistemului de administrare a cotei de lapte in Romania, finalizata cu fonduri PHARE

fonduri PHARE, sistemul cota de lapte, proiect, finantare, rezultate

Acest proiect a avut o durata de 9 luni si un buget de 236.000 euro, din care 10.000 euro, contributia nationala.

Partener pentru realizarea proiectului a fost Ministerul Agriculturii, Mediului si Calitatea Alimentului din Olanda, iar obiectivul general al proiectului a constat in consolidarea sistemului de administrare a cotei de lapte in Romania, conform cerintelor comunitare.

La lucrarile seminarului au participat expertii implicati in sistemul de administrare si gestionare a cotei de lapte din cadrul APIA, precum si de la MAPDR. Partea romana a evaluat impactul rezultat in urma implementarii proiectului si a mentionat necesitatea continuarii acestei colaborari cu expertii din Olanda si Polonia.

Managerul de proiect din Olanda, domnul Jan CASTELEIN, a prezentat obiectivele proiectului, activitatile desfasurate, precum si rezultatele obtinute. De asemenea, domnia sa a facut anumite recomandari, urmand ca partea romana sa le analizeze si in masura in care este posibil sa le implementeze.

Prezenta la aceasta intalnire, doamna Anna REPS a prezentat modul de organizare si functionare a acestui sistem in Polonia, domnia sa fiind directorul Departamentului Cotei de Lapte din Polonia, relevand “Lectiile invatate” de Polonia in perioada cuprinsa intre 1.05.2004 pana in prezent.

Totodata, a fost prezentat si modul de organizare si administrare a cotei de lapte in Olanda, de catre domnul Gerard KREBBERTS.

Expertii romani au folosit si aceasta ocazie pentru a solicita clarificari si raspunsuri la diverse probleme cu care s-au confruntat in primul an de cota al Romaniei, respectiv 2007-2008. Toti participantii si-au exprimat dorinta de a continua buna colaborare realizata in cadrul proiectului.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.