Emil Boc le cere primarilor sa organizeze repede licitatiile pentru investitiile in infrastructura

Emil Boc, primarii, infrastructura, investitii, licitatii, finantare, contracte

Seful Executivului a reamintit ca au fost cazuri in care au trecut si 14 luni de la semnarea contractului pana la demararea lucrarilor si a spus ca nu vrea ca astfel de intarzieri sa se mai produca.

Emil Boc a participat, la sediul Prefecturii Dambovita, la semnarea unor contracte de reabilitare a infrastructurii din mediul rural, documente care au fost semnate de directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Dambovita, Georgiana Pupezescu, si primarii din Branesti, Potlogi si Rascaieti.

“Am dublat sau chiar triplat sumele aferente pentru diverse proiecte alocate judetului Dambovita. Pentru programul de alimentare cu apa a satelor, in 2008, au fost alocate 3 milioane de lei, in 2009 sunt alocate 5 milioane de lei si suma a fost repartizata si pentru continuarea lucrarilor, dar si pentru lucrari noi in 11 localitati. In programul care vizeaza pietruirea, reabilitarea si asfaltarea drumurilor de interes local, in 2009 am alocat 18 milioane de lei, in timp ce in 2008 au fost alocate doar 3 milioane de lei. Sumele pe 2009 sunt pentru continuarea de lucrari la sapte drumuri, spre exemplu in Visinesti, Poiana, Mogosani, Cornesti, Sotanga, Persinari, dar si lucrari la 29 de drumuri aflate in administrare la Barbuletu, Bezdead, Branistea, Brezoaiele si asa mai departe’, a precizat primul-ministru.

Seful Executivului a mentionat, de asemenea, ca au fost alocate fonduri si pentru infrastructura din judetul Dambovita, bani de care beneficiaza 40 de localitati. De asemenea, Boc a precizat ca au fost alocate cate 4 milioane de lei pentru baze sportive in 24 de localitati si mai sunt inca 10 proiecte eligibile ce urmeaza sa intre pe lista de finantare.

Cat priveste apartamentele construite prin ANL, Emil Boc a precizat ca, in 2009, se vor finaliza 170 de apartamente ANL in Targoviste si Pucioasa, iar in 2010 se vor da in folosinta 143 de apartamente in Moreni, Doicesti, Aninoasa, Gaesti, Potlogi, Titu si se va incepe constructia altor 360 de apartamente in Targoviste, Titu si Bucsani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.