Ajutoare de stat pentru firme din UE

firme, UE, ajutor de stat, finantare, criza, capital, credite

Conform unei informari, toate firmele din cele doua tari care au probleme de finantare pot primi o singura data in decursul anilor 2009 si 2010 suma de 500.000 de euro, cu conditia sa nu fi avut probleme financiare inainte de august 2008.

Societatile comerciale din Romania care se confrunta cu dificultati de finantare cauzate de criza globala pot obtine, pana in decembrie 2010, ajutor de stat temporar din partea autoritatilor romane, sub forma de garantii subventionate pentru investitii si imprumuturi de capital.

In afara de Lituania si Spania, schema de ajutor temporar in valoare de 500.000 de euro se mai acorda si firmelor aflate in dificultate de finantare din Ungaria, Cehia, Italia, Malta, Slovenia, Austria si Olanda.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat ca “oportunitatea de acordare a unor ajutoare de stat este a Guvernului, pentru ca e nevoie de bani ca sa dai ajutoare. (…) In ceea ce priveste o posibila schema de minimis de 500.000 de euro pentru firmele romanesti, nu avem pana la aceasta data informatii ca s-ar intentiona un sprijin de acest gen”.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.