Bancile isi fac strategie pentru creditarea sectorului agricol

sector agricol, banci, creditare, agricultura, criza, strategie, fermieri

Daca pana in urma cu doi-trei ani agricultura era un fel de Cenusareasa a creditarii, iar pentru un credit destinat finantarii vreunui proiect agricol bancile impuneau conditii aproape draconice fermierilor, in prezent, acestea s-au vazut nevoite sa relaxeze conditiile de creditare.

Specialistii sustin ca aceasta situatie s-a datorat atat lipsei unor forme asociative de organizare in domeniul agricol, cat si faptului ca, in Romania, pe circa 70-75% din terenul agricol se face agricultura de subzistenta.

“Pe fondul acestor probleme, sistemul bancar a fost foarte reticent in a acorda credite fermierilor, agricultura fiind considerata un domeniu cu grad ridicat de risc. Aceasta situatie se datoreaza si lipsei unor politici coerente de sprijin al agriculturii din partea statului. Pana acum, subventiile care s-au dat au fost subventii de tip electoral, care pot fi numite ajutoare sociale, insuficiente insa pentru a se putea face agricultura de performanta”, ne-a declarat Nicolae stefan, presedintele Agrostar.

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.