Sesiuni de instruire derulate de FRDS

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala anunta finalizarea celor 8 sesiuni de instruiri destinate beneficiarilor de proiecte finantate prin FRDS in anul 2003. 6 dintre acestea au fost destinate celor 118 proiecte de mica infrastructura rurala, iar 2 celor 84 de proiecte tip activitati generatoare de venit finantate de FRDS in anul 2003.

In ultimul trimestru al acestui an, un numar de 522 beneficiari de proiecte de mica infrastructura rurala, activitati generatoare de venit si servicii sociale au avut ocazia de a participa la diferite sesiuni de instruiri, care au fost organizate atat inaintea derularii finantarii, cat si pe parcursul implementarii proiectului. In cadrul acestor sesiuni de instruiri, participantii au dobandit diferite cunostinte financiare, contabile, despre achizitii, management de proiect etc, destinate a le oferi suport atat in implementarea cu succes a proiectului finantat prin Fond, cat si in derularea altor proiecte sau in ocuparea unui loc de munca.

Alte 2 sesiuni de instruire au fost destinate in acest an facilitatorilor si evaluatorilor de teren pentru Activitati Generatoare de Venit, deoarece abordarea Fondului Roman de Dezvoltare Sociala se bazeaza in mare parte pe participarea acestora in definirea problemelor comunitare si in identificarea de solutii viabile pentru rezolvarea lor.

Facilitatorii comunitari asigura legatura dintre FRDS si comunitatile rurale sarace, acestia avand rolul de a sprijini oamenii in identificarea si prioritizarea nevoilor cu care se confrunta comunitatile din care fac parte, identificarea liderilor, organizarea si elaborarea de proiecte locale menite sa imbunatateasca conditiile de trai.

Sursa: Revista Voluntar nr. 316

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.