Un milion de euro pentru E-administratia judetului Bistrita-Nasaud

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, fonduri europene, sistem informatic, institutii publice

Proiectul “Realizarea si implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, pentru oferirea de servicii publice electronice cetatenilor si institutiilor” a fost aprobat, urmand a se semna contractul de finantare in valoare de aproximativ 4,34 milioane de lei.

“Proiectul a fost realizat la initiativa presedintelui CJ, Liviu Mihai Rusu, si are ca obiectiv general realizarea unui sistem informatic integrat, ce ofera servicii digitalizate atat cetatenilor, cat si institutiilor implicate, tuturor primariilor judetului Bistrita-Nasaud, prin implementarea unui sistem de relationare electronica, de digitalizare a serviciilor si formularisticii specifice si de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Prin implementarea proiectului, se va crea un nou sistem electronic de tip E-administratie, prin care cetatenii si operatorii vor avea acces facil la informatie, realizandu-se totodata si o platforma de legatura intre institutiile publice din judet si cetateni”, a declarat consilierul presedintelui CJ, Geea Balazsy.

Proiectul a fost realizat prin Programul Operational Sectorial (POS) – Cresterea Competitivitatii Economice, pe Axa prioritara III “Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”, domeniul major de interventie 2 “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”.

Prin acest sistem de E-administratie, Consiliul Judetean spera sa reduca si o parte din cheltuielile generate de comunicarea cu primariile, care la ora actuala se realizeaza in principal prin telefon, fax si posta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.