Investitie in calitatea serviciilor turistice

Iasi, servicii turistice, finantare nerambursabila, training, buget

Proiectul este sustinut de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania – Moldova 2004-2006 si vizeaza judetele Iasi, Galati, Vaslui si intreg teritoriul Republicii Moldova.

In cadrul proiectului s-a realizat, in perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009, un studiul de tip “client misterios” prin care s-au evaluat abilitatile de comunicare, inter-relationare cu clientii si vanzare activa a serviciilor turistice, a peste 300 de persoane care intra in contact direct cu turistii: receptioneri, cameriste, barmani, ospatari, responsabili cu relatiile cu clientii din cadrul structurilor de cazare, s-au selectat participantii la programul de training, in numar de 195 de persoane si s-a creat o baza de date intermediara cu informatii despre unitatile de cazare, obiectivele turistice si operatorii de turism din zona vizata prin proiect.

A doua etapa a constat in organizarea si implementarea programului de training, in perioada februarie-mai 2009 la care a participat un grup de 150 responsabili de relatiile cu clientii, 25 de manageri si 20 de operatori de turism care vand ofertele turistice din zona. Instruirea a fost realizata folosind metode moderne, inovatoare de educatie a adultilor: jocuri de rol, studii de caz, dezbateri, workshop-uri etc.

Un rezultat extrem de important si de noutate al proiectului a fost punerea bazelor Grupului de Initiativa pentru Dezvoltarea Turismului Transfrontalier.

Bugetul total al proiectului este de b<>246.140 Euro, din care 219.059 Euro (89%), reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si 27.081 Euro (11%), reprezinta contributia proprie a FNDC Filiala Iasi.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.