Incepe programul de implementare a serviciilor on-line catre braileni

Braila, servicii online, proiect, e-Romania, program, documente

“Primul program pe care il voi semna cu domnul primar de Braila vizeaza implementarea serviciilor on-line catre cetateni si automatizarea punctelor de lucru interne. El face parte din programul e-Romania, care va cuprinde toate judetele si toate municipiile orasele resedinta de judet”, a declarat Gabriel Sandu.

Ministrul Comunicatiilor a precizat ca exista si un al doilea proiect care va fi semnat cu Primaria Braila, in ceea ce priveste extinderea ghiseului virtual. “Vom incepe cu municipiul, pentru ca este un program amplu. Aceasta inseamna ca tot ce inseamna depunerea de documente on-line, plata amenzilor, a taxelor si impozitelor o sa se faca si la Braila on line pana la sfarsitul anului”, a precizat Sandu.

In colaborare cu Prefectura Braila, este initiat, de asemenea, de catre Ministerul Comunicatiilor, un program prin care toate serviciile deconcentrate vor fi trecute pe un portal, cu toate informatiile aferente. Gabriel Sandu a mai precizat ca se incearca realizarea unui proiect pilot la Braila in care prefectura, primaria si consiliul judetean sa introduca pe portalul Sistemul Electronic National (SEN) toate institutiile publice locale.

“Se fac de demersuri pentru a urca pe portalul SEN tot ce inseamna autoritati publice locale. Vrem sa existe partea primara de informatii, urmand a extinde partea de certificate de nastere, certificate de casatorie si alte acte”, a spus ministrul.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.