Facilitati pentru patronii care angajeaza tineri absolventi

Angajatorii care incadreaza in munca absolventi ai institutiilor de invatamint si ii mentin in activitate pe o perioada de cel putin trei ani vor primi, timp de 12 luni, o subventie din partea statului in cuantum de 1 – 1,5 salarii de baza minime brute pe economie.

Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, care prevede, in principal, masuri de stimulare a angajatorilor care incadreaza in munca absolventi ai institutiilor de invatamint.

Angajatorii care incadreaza in munca persoane care mai au trei ani pina la pensionare vor beneficia, la rindul lor, de o suma egala cu un salariu minim brut pe tara, pe perioada incadrarii in munca pina la indeplinirea conditiilor de pensionare. Studentii in virsta de pina la 30 ani vor putea contracta credite in vederea initierii unei afaceri, cu o dobinda de 25% pe an.

Actul normativ mai prevede subventionarea cheltuielilor de cazare, masa si transport pentru persoanele care locuiesc la o distanta mai mare de 50 de kilometri de unitatea la care participa la cursurile de pregatire profesionala, precum si subventionarea costurilor aferente cursurilor de formare profesionala efectuate de persoanele care revin din concediul pentru cresterea copilului, care si-au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar sau care lucreaza in mediul rural.

Actul normativ introduce si alte prevederi, precum reducerea de la 18 ani la 16 ani a virstei la care absolventul poate beneficia de indemnizatie de somaj.

Sursa: , Ziarul de Iasi, 24 decembrie 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.