Programul “Fermierul” a fost relansat

Programul Fermierul, investitii, credite, agricultura, PNDR

Au fost aprobate tipurile de investitii care nu beneficiaza de finantare din fonduri europene, iar plafoanele maxime de creditare acordate in anul 2009, vor fi diferentiate, in functie de capacitatea de exploatare a solicitantului, care va fi stabilita in urma verificarilor efectuate de o comisie de specialisti din cadrul MAPDR constituita prin ordin de ministru.

Prin acest ordin se prevad noi masuri in cadrul Programului Fermierul. Astfel, beneficiarii masurii de investitii 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” din cadrul PNDR, care au proiecte declarate eligibile in sesiunea noiembrie-decembrie 2008, dar care nu au fost selectate pentru finantare din lipsa de fonduri pot obtine un credit cu dobanda de 5% (DAE maxim 6.5%).

In plus, Programul Fermierul va permite acordarea de credite cu dobanda subventionata atat pentru prima populare a fermelor de animale cat si pentru cei care au deja fermele in exploatare si doresc sa se dezvolte prin achizitionarea de animale cu valoare genetica ridicata.

Mentionam ca, din fondul alocat de la institutiile financiare pentru creditarea investitiilor, in perioada 2006-2009 a fost cheltuita de catre beneficiarii proiectelor contractate suma de 586 milioane lei, reprezentand 92% din fondurile alocate programului “Fermierul”.

Sursa: , Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.