Firmele care ofera preturi mici la licitatii, obligate sa dea explicatii suplimentare

Premierul Emil Boc a declarat la Slatina, ca vor fi luate masuri pentru scurtarea termenelor de desfasurare a licitatiilor si achizitiilor, dar si pentru a se asigura ca firmele nu vor mai veni, pe viitor, cu oferte neserioase ce pot bloca derularea unor investitii.

Boc a sustinut ca, din discutiile pe care le-a avut in tara cu reprezentantii administratiilor locale, a ajuns la concluzia ca trebuie luate masuri de urgentare a desfasurarii licitatiilor si procedurilor pentru achizitiile publice.

“Se impun, de asemenea, discutii cu institutiile care dau avizele necesare pentru proiectele pe fonduri europene. Nu mai trebuie ca pentru un aviz un proiect sa astepte chiar si cateva luni”, a sustinut seful guvernului.

Premierul a mai declarat ca o mare problema, in aceasta perioada de criza, o reprezinta pretul oferit de catre unele firme participante la licitatiile organizate in vederea realizarii de investitii europene. Potrivit celor sustinute de Emil Boc, sunt din ce in ce mai multe firmele care vin cu oferte de pret cu mult sub cel stabilit in studiul de fezabilitate.

Acestea primesc primii bani din proiect, 30%, lucreaza pana ce ii termina, dupa care vin si solicita suplimentarea contractului pentru ca nu mai au bani. seful guvernului a spus ca daca in anii trecuti se putea modifica pretul unui contract prin act aditional chiar si cu 50%, acum, pentru proiectele din fonduri UE, nu se poate mari pretul decat cu cel mult 5%.

Mai multe detalii: www.curentul.ro.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.