Modernizarea oraselor mici si mijlocii ar putea fi facuta cu bani de la BDCE

Modernizare orase, BDCE, program de finantare, POR

Flutur a sustinut ca, la recenta sedinta de Guvern in care membrii Cabinetului s-au intalnit cu autoritatile din Suceava, a propus ca aceste orase, care nu sunt eligibile nici in Programul Operational Regional sau Sectorial (POR, respectiv POS), dar nici in cel de dezvoltare rurala (PNDR), sa fie cuprinse in programul de finantare al BDCE.

“Sunt picati intre scaune”, a spus Flutur, apreciind ca pentru aceste orase, care au sub 50.000 de locuitori, trebuie gasite alte surse de finantare.

In acest sens, Gheorghe Flutur a solicitat Guvernului ca judetul Suceava, care are 11 orase in aceasta situatie, sa fie introdus printre cele 14 judete din tara ce vor beneficia de imprumutul de 500 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Flutur a precizat ca aceste fonduri urmeaza sa fie folosite in infrastructura localitatilor, in lucrari de apa, canal sau statii de epurare.

Totodata, el a spus ca vor putea fi realocate sume din cadrul POR pentru finantarea unor astfel de lucrari in orasele mici si mijlocii, exprimandu-si convingerea ca Executivul va avea in vedere propunerea sa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.