Proiectele de cooperare transfrontaliera, neinteresante pentru primariile din judetul Giurgiu

Proiecte, cooperare transfrontaliera, finantare, judetul Giurgiu

La intalnirea care se adresa tuturor administratiilor locale din judet, privind intocmirea de proiecte transfrontaliere finantate prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania- Bulgaria 2007-2013, au fost prezenti doar unii reprezentanti ai Consiliului Judetean Giurgiu si ai Primariei municipiului, restul administratiilor locale din celelalte 53 de localitati ale judetului nefiind reprezentate la intalnire.

Organizatorii cred ca temperaturile caniculare, lipsa fondurilor pentru deplasari si perioada concediilor reprezinta principalele motive ale absentei de la intalnire.

Bugetul Programului de Cooperare transfrontaliera Romania Bulgaria 2007-2013 este de aproximativ o suta de milioane de euro iar, in cadrul intalnirii de luni, au fost prezentate date privind pregatirea unor proiecte care ar putea primi finantare prin acest program.

Astfel de proiecte pot primi finantare nerambursabila in proportie de 97 la suta si pot fi in domeniul transportului terestru sau pe Dunare, al protejarii mediului si privind dezvoltarea economica si sociala, termenele de depunere a proiectelor fiind de 31 octombrie 2009.

Sursa: Portalul National de Aministratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.