S-au obtinut banii pentru terminarea Autostazii Soarelui

autostrada Soarelui, finantare nerambursabila, proiecte majore

“Avem primele doua proiecte majore aprobate pentru finantare de catre UE si anume Autostrada Cernavoda-Constanta, unde avem 71 milioane euro contributia nerambursabila a UE, si Centura Constantei – 53 milioane lei. Totalul este de 125 milioane euro, acestea fiind sume pe care incepem sa le utilizam”, a declarat Berceanu.

Pana in 2013, Ministerul Transporturilor are alocate 4,5 miliarde euro asa ca “aceste 125 milioane euro reprezinta un prim pas foarte mic”, a explicat Berceanu.

Pe de alta parte, Berceanu a tinut sa anunte ca in cazul autostrazii Comarnic-Brasov, contractul va fi semnat in doua saptamani.

“Au fost finalizate problemele legate de contestatii, iar in urmatoarele 7-10 zile vom discuta cu concesionarul castigator amanuntele contractului. Cred ca in doua saptamani vom semna contractul”, a spus ministrul Transporturilor.

Curtea de Apel Bucuresti a respins la inceputul lunii contestatia depusa de consortiul condus de compania austriaca Strabag in procesul de selectie a concesionarului Autostrazii Comarnic-Brasov.

Consortiul Vinci – Aktor ar urma sa concesioneze Autostrada Comarnic-Brasov la un pret de 1,57 miliarde euro, pret de constructie, urmand ca lucrarile la autostrada sa inceapa in mai 2010 si sa dureze patru ani.

Consortiul Vinci – Aktor va proiecta, finanta si construi Autostrada Comarnic – Brasov, urmand ca pe o perioada de 30 de ani sa administreze cei 55 kilometri ai tronsonului in schimbul unei taxe pe care utilizatorii o vor plati incepand din al cincilea an al concesiunii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.