Contracte semnate in valoare de 1 miliard de euro prin POR

finantare, contracte, fonduri europene, infrastructura, POR, proiecte

“Am reusit o performanta, de a semna contracte in valoare totala de 1 miliard de euro, dar ne propunem o tinta si mai ambitioasa pentru sfarsitul de an: contracte semnate in valoare totala de 2 miliarde de euro. De asemenea, intentionam sa finalizam contractarea intregii finantari disponibile prin Programul Operational Regional pana la finalul anului 2011, cu 2 ani mai devreme de finalizarea perioadei de programare” a declarat Vasile BLAGA.

Proiectele semnate sunt in numar de 446 si pentru 16 dintre acestea au fost semnate contracte de lucrari in valoare de 100 milioane de euro. Platile efectuate catre beneficiari pana la acest moment se ridica la valoarea de 71 milioane de euro.

In majoritatea regiunilor de dezvoltare bugetele disponibile pentru Axa 2 – Infrastructura de transport locala si regionala pentru intreaga perioada a Programului au fost acoperite de proiecte finantabile. Cererea pentru drumuri judetene a fost atat de mare incat a aparut necesitatea intocmirii unei liste de rezerva.

“In aceasta privinta, Guvernul are in vedere initierea unui program “Modernizarea a 10.000 de km de drumuri judetene”, prin care proiectele de reabilitare si modernizarea drumurilor judetene depuse pe Axa 2 a Programului Operational Regional, dar ramase nefinantate sa fie realizate fie prin fonduri de la bugetul de stat, fie prin contractarea unui credit furnizor” a precizat ministrul Vasile BLAGA.

Ministrul Vasile BLAGA a reafirmat apelul adresat autoritatilor publice locale de a trece cat mai rapid la faza de implementare a contractelor semnate intrucat absorbtia efectiva a banilor europeni incepe abia de la prima cerere de rambursare transmisa.

Proiectele semnate vizeaza imbunatatirea infrastructurii rutiere si a celei urbane si au o valoare totala de 155.621.302,72 lei (36.933.974,76 euro) .

1. Modernizare Bulevardul Dorobantilor, Municipiul Braila

Durata de implementare: 39 luni.

Obiectivul proiectului este modernizarea caii rutiere Dorobantilor in lungime de 4,7 Km, compusa din 4 benzi, modernizarea celor doua cai de rulare a tramvaiului in lungime de 4 Km si consolidarea canalului corector Germani situat in corpul caii Dorobantilor.

Valoarea totala a proiectului este de 125.055.686,50 lei (29.679.764,21 euro).

2. Modernizare sistem rutier pe DJ 100, tronson IV, Afumati – Ganeasa, km 17 + 200 – km 20 + 482

Durata de implementare: 8 luni.

Obiectivele proiectului sunt cresterea calitatii infrastructurii a localitatilor Afumati si Ganeasa si a zonei de est a municipiului Bucuresti in vederea dezvoltarii regionale, cresterea competitivitatii localitatilor Afumati si Ganeasa ca locatii pentru afaceri si imbunatatirea mobilitatii populatiei si fortei de munca, bunurilor si serviciilor.

Valoarea totala a proiectului este de 8.183.710,31 lei (1.942.259,47 euro).

3. Modernizare sistem rutier pe DJ 101, DN 1 – Buftea, km 0 + 000 – km 12 + 000

Durata de implementare: 11 luni.

Obiectivele proiectului sunt cresterea calitatii infrastructurii localitatilor Petresti (DN1) – Corbeanca – Buftea si a zonei de nord-vest a municipiului Bucuresti in vederea dezvoltarii regionale, cresterea competitivitatii localitatilor Petresti, Corbeanca si Buftea ca locatii pentru afaceri, imbunatatirea accesului la pietele regionale si inter-regionale a celor trei localitati prin facilitarea accesului direct la DN 1 si DN 1 A, precum si imbunatatirea mobilitatii populatiei si fortei de munca, bunurilor si serviciilor.

Valoarea totala a proiectului este de 22.381.905,91 lei (5.311.951,08 euro).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.