Emil Boc ii anunta pe bistriteni ca unele proiecte de infrastructura vor primi finantare abia din 2010

Proiecte de infrastructura, reabilitare, finantare, POR, POS

Primul-ministru a subliniat importanta continuarii finantarii acestui tip de proiecte, pentru impulsionarea mediului economic.

“In acest moment, Romania are sansa de a stopa descresterea economica prin infuzie masiva de bani in infrastructura si prin atragerea fondurilor europene. Din nefericire, in mediul privat exista o lipsa de comenzi, o pierdere a pietelor, afectate de criza economica globala.

In aceste conditii, statul trebuie sa ia initiativa in aceasta perioada de criza si sa poata aduce mai multi bani in economie, bani care apoi sa se intoarca in locuri de munca pentru romani si, indirect, in impozitele si taxele care se platesc la bugetul de stat, iar, de aici, pentru asigurarea pensiilor, salariilor si alocatiilor sociale ale statului”, a spus Boc.

Premierul a reiterat faptul ca nu exista bani pentru toate proiectele de care are nevoie tara noastra in acest moment, care se ridica la sute de miliarde de euro, dar cei existenti trebuie utilizati cu chibzuinta, pentru proiectele majore, care aduc beneficii atat comunitatii, cat si economiei romanesti.

In Bistrita-Nasaud, doar DN 17 va primi banii necesari in acest an, pentru ca lucrarile sa fie finalizate pana in luna octombrie, iar DJ 151, care leaga cartierul bistritean Sigmir de localitatea Sarmasel din judetul Mures, va beneficia de 30 milioane euro, prin Programul Operational Regional, astfel incat lucrarile la acest tronson de 78 kilometri ar putea incepe din toamna.

In schimb, vor ramane in vederea finantarii, pentru 2010, proiectele de reabilitare a 71 kilometri de drum care leaga Targu Mures de Saratel, proiect finantat in proportie de 45% de Banca Europeana de Investitii si 55% de Guvern, si reabilitarea drumului de centura al municipiului Bistrita (care ar putea primi finantare abia in trimestrul II al anului viitor).

Primul-ministru a vorbit si de spre modernizarea a 103 kilometri de drum care leaga localitatile Beclean – Nasaud – Rodna, proiect care necesita in jur de 22 milioane euro, dar acesti bani urmeaza sa fie obtinuti prin Programul Operational Sectorial pe domeniul transporturi.

Premierul Emil Boc a efectuat o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care s-a intalnit cu reprezentantii administratiei judetene, primarii celor patru orase din judet, sefi de deconcentrate, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor si ai mediului privat de afaceri, pentru a lua pulsul problemelor aparute in teritoriu odata cu criza economica.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.