17 milioane de euro pentru modernizarea unor strazi din Targu Mures

Targu Mures, POR, finantare nerambursabila, modernizare, infrastructura

Din luna august, incep lucrarile pentru modernizarea a sapte strazi din Targu Mures, cu finantare europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Potrivit primarului municipiului, Dorin Florea, obiectivul general in reprezinta imbunatatirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Targu Mures pentru a facilita mobilitatea populatiei si cresterea eficientei activitatilor economice in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile.

“Prin acest proiect vor fi modernizate si semnalizate rutier strazile strada Baneasa, Budiului, Livezeni, Mureseni, Voinicenilor, Podeni si Libertatii, pe o lungime totala de 13 km”, a declarat primarul. Finantarea totala a proiectului este de 62.350.000 lei, echivalente sumei de 17 milioane de euro.

Din valoarea totala 49,4 milioane reprezinta asistenta financiara nerambursabila iar contributia proprie a municipalitatii este de peste 1 milion lei, acoperita dintr-un credit extern, diferenta fiind reprezentata de TVA, care va fi recuperat prin proceduri speciale.

Iesirile principale din municipiu, reabilitate

Principial, este vorba de strazi, modernizate si reabilitate, care vor facilita circulatia catre alte orase importante din tara, cum ar fi Cluj Napoca, Sighisoara, Brasov, Bistrita si Alba Iulia. Astfel, modernizarea strazii Baneasa va cuprinde tronsonul care pleaca din strada Depozitelor pana la intersectia cu strada Dezrobirii, Budiului si intersectia cu strada Bega si pana la limita administrativa a orasului spre Cluj.

In cazul strazii Livezeni, lucrarile vor incepe de la intersectia cu accesul spre Universitatea “Petru Maior” si pana la iesirea spre Sighisoara. Lucrarile de modernizare a strazii Mureseni vor incepe de la intersectia cu strada Dezrobirii si va tine pana la poarta nr. 6 Azomures, cu iesirea spre Cluj Napoca.

In ce priveste modernizarea strazii Voinicenilor, aceasta va fi de la intersectia cu strada Plopilor si pana la limita administrativa a orasului.

Pentru strada Podeni, tronsonul propus pentru modernizare este situat la intersectia cu strada Tisei si se va intinde pana la intersectia cu strada Stramba. Iar nu in ultimul rand, modernizarea strazii Libertatii va cuprinde tronsonul de la intersectia cu strada Plopilor si pana la intersectia cu strada Dezrobirii.

“Proiectul este cel mai mare de acest gen din tara, vizeaza refacerea si fluidizarea traficului rutier in sapte zone din municipiu, in special la principalele iesiri din oras, crearea de inele de circulatie si refacerea infrastructurii de apa-canal”, a declarat primarul Dorin Florea.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.