2,14 miliarde Euro necesare pentru rezolvarea problemelor de mediu

Potrivit unei analize a Ministerului Economiei si Comertului (MEC), alinierea Romaniei la normele europene privind mediul ar putea costa tara noastra aproximativ 2,14 miliarde Euro.

Astfel, pentru implementarea a patru directive ale Comisiei Europene, in vederea limitarii emisiilor rezultate din instalatiile mari de ardere apartinand companiei Termoelectrica,sunt necesare fonduri de peste un miliard de Euro.

De asemenea, sucursala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) necesita investitii pentru modificarea instalatiilor in valoare de aproximativ 242 milioane de Euro.

280 milioane de Euro sunt necesare pentru aplicarea unei alte directive europene, care face referire la stabilirea cerintelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compusi organici volatili rezultati din depozitarea, incarcarea, descarcarea si distribuirea benzinei la statia de benzina.

377 milioane de Euro vor fi cheltuiti pentru producerea de carburanti Euro, din care 257 milioane de Euro pentru benzina si aproximativ 120 milioane pentru motorina.

Totodata, scaderea continutului de sulf din combustibilii lichizi, asa cum prevad directivele europene, presupune, de exemplu, pentru pacura, o cheltuiala de 200 de milioane de Euro.

Sursa: , Ziarul Cotidianul online, 13 ianuarie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.