APIA: 15 august este termenul-limita pentru depunerea cererilor de plata in apicultura!

APIA, cereri, agricultura, plati, crescatori, apicultura, termen-limita

Trebuie mentionat ca apicultorii nu pot solicita ajutor financiar in nume propriu, ci trebuie sa se inscrie si sa depuna cererea de sprijin, anual, la sediul formei asociative (asociatii de crescatori de albine, uniuni apicole, cooperative apicole, grupuri de producatori etc.) din care fac parte.

Formele asociative depun cererea de plata a ajutorului financiar comunitar si national, pe baza cererilor depuse de membrii sai, la centrele judetene ale APIA si al municipiului Bucuresti.

Pentru anul 2009, contributia financiara a Comisiei Europene este de 1.966.151 euro, iar valoarea sprijinului financiar de la bugetul de stat este de 6.652.471 lei.

Actiunile pentru care se acorda sprijin financiar sunt lupta contra varoozei, respectiv cumpararea de matci provenite din ferme de elita si de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri si familii de albine.

Pentru prima actiune se poate deconta pretul/costul fara TVA al medicamentelor si produselor de combatere a varoozei, necesare tratamentului pentru intreg efectivul de albine detinut de catre beneficiar, iar pentru a doua actiune se deconteaza pretul/costul fara TVA de achizitie de matci, roi la pachet, roi pe faguri si familii de albine.

Informatii suplimentare privind accesarea fondurilor comunitare si nationale pentru sectorul apicol, precum si formularele necesare pot fi obtinute de la centrele ale judetene APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, precum si de pe pagina web a Agentiei, www.apia.org.ro.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.