Autoritatile din judetele Alba si Dolj, la masa Guvernului

Guvern, Alba, Dolj, relansare economica, proiecte de infrastructura

O parte consistenta a discutiilor cu reprezentantii administratiei locale din Alba s-a referit la situatia de la exploatarea de cupru de la Rosia Poieni, un obiectiv deosebit de important pentru judet.

In acest sens, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, primul-ministru a dispus ca pana in data de 7 august, Ministerul Economiei, impreuna cu ceilalti factori implicati sa analizeze aceasta situatie si sa vina cu propuneri de solutionare asupra carora sa decida Guvernul.

“Primul-ministru a subliniat ca doreste identificarea unor solutii pentru relansarea economica a acestei zone”, a declarat Ioana Muntean.

Un alt subiect discutat, la solicitarea autoritatilor din Alba, s-a referit la implementarea Programului de electrificare. Primul-ministru a afirmat ca Ministerul Economiei si Ministerul Administratiei si Internelor se ocupa de aplicarea Programului de electrificare a satelor si catunelor astfel incat sa fie finalizat in 2009 si 2010, a mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului.

In ceea ce priveste temele ridicate de autoritatile judetului Dolj, s-a discutat despre proiectele de infrastructura si investitiile in acest domeniu. “Reprezentantii autoritatilor din Dolj au aratat ca, de exemplu, pe Masura 322 care vizeaza finantarea investitiilor pentru proiectele de infrastructura din mediul rural, acest judet are pregatite sa depuna 52 de proiecte, in valoare de 144 de milioane de euro”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.