Proiecte in valoare de 84 milioane de euro depuse de comunele harghitene

Proiecte, comunele harghitene, PNDR, infrastructura, spatiu rural

Potrivit unui comunicat transmis de Institutia Prefectului judetului Harghita, cele 32 de proiecte au o valoare de aproximativ 84 de milioane de euro. 31 de proiecte au fost depuse de comune, iar unul de o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara, formata din comunele Madaras, Tomesti, Danesti, Carta si Sandominic.

Majoritatea proiectelor depuse prevad investitii in infrastructura – drumuri, retele de canalizare si alimentare cu apa sau retele de alimentare cu gaz , precum si infrastructura sociala, cum ar fi dotarea caminelor culturale sau crearea de infrastructura scolara pentru desfasurarea programului “after school”.

Proiectele au fost depuse la sediul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Harghita, unde vor fi verificate, urmand ca ele sa fie trimise apoi la Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Alba Iulia. Aici se va verifica eligibilitatea lor si daca indeplinesc criteriile de selectie, dupa care specialistii centrului regional vor efectua verificarea pe teren.

Conform comunicatului de presa, lista cu proiectele declarate eligibile va fi transmisa la Autoritatea de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, unde se va face selectia proiectelor la nivel national, pe baza punctajului obtinut de fiecare proiect.

Programul National de Dezvoltare Rurala are ca obiective imbunatatirea infrastructurii fizice de baza in spatiul rural, imbunatatirea accesului la serviciile publice de baza pentru populatia rurala, cresterea numarului de sate renovate, cresterea numarului de obiective de patrimoniu din spatiul rural sprijinite.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.