Proiectele europene, sansa de modernizare a satelor

proiecte, fonduri europene, finantare, investitii, buget

“Acum verificam fiecare dosar in parte, pentru a ne asigura ca toate proiectele au fost bine realizate. Este posibil ca unele sa fie respinse, iar cele aprobate vor ajunge peste doua zile la Craiova, la Centrul Regional, de unde vor pleca apoi la Bucuresti”, a declarat Emil Marinescu, directorul OJPDR Olt.

In cele 58 de dosare depuse se gasesc aproximativ 100 de proiecte de investitii, insa numai o parte dintre acestea vor fi declarate eligibile si vor primi finantare. Anul trecut, din cele 100 de proiecte depuse pentru masura 322, “Renovarea si dezvoltarea satelor”, doar 11 au fost aprobate.

Dosarele le-au dat batai de cap

Desi au avut mult de alergat, primarii spera sa primeasca fondurile de la Uniunea Europeana. “A fost foarte greu pana am reusit sa intocmim documentele, am umblat mult dupa avize, insa speram sa ne fie aprobat dosarul si sa primim banii europeni. Aceste investitii inseamna foarte mult pentru comuna noastra. Vrem sa facem retea de canalizare, sa asfaltam 7,8 kilometri de drum comunal si sa renovam caminul cultural”, a spus Constantin Stanescu, primarul comunei Visina. Si edilul din Rotunda, Vergil Sarbu, a facut eforturi mari pentru a intocmi la timp dosarul.

“Proiectul a fost greu de realizat, am avut multe autorizatii de obtinut, insa am reusit pana la urma sa ne incadram in termenul de 31 iulie. Avem un consultant foarte bun si speram sa obtinem fondurile europene. Investitiile prevazute in proiect, respectiv asfaltarea drumurilor comunale, realizarea unui centru social pentru copii si varstnici si renovarea caminului cultural conteaza foarte mult pentru comunitatea din Rotuna”, a spus primarul oltean.

Edilii spun ca anul acesta doar banii europeni ii pot ajuta sa faca modernizari. Bugetele locale si cel national sunt atat de sarace, incat abia le ajung pentru salariile angajatilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.