Noi reglementari pentru accesarea fondurilor europene in domeniul agricol

SAPARD, fonduri europene, reglementari, proiecte, PNDR, finantare

Potrivit actului normativ, finantarea publica nerambursabila a proiectelor din categoria mentionata este de 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

“Am dat posibilitatea ca si pentru sistemele de irigatii sa poata fi accesare fonduri comunitare destinate dezvoltarii agriculturii”, a declarat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Hotararea adoptata de Guvern ofera posibilitatea unui solicitant de a depune in acelasi timp mai multe proiecte pentru masuri diferite din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, pentru a fi cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

De asemenea, un solicitant poate depune proiecte pentru a fi cofinantate din FEADR si in situatia in care are in derulare proiecte de investitii diferite, finantate prin Programul SAPARD.

Noile reglementari adoptate de Guvern modifica HG 224/2008 care stabileste cadrul general pentru aplicarea procedurilor de evaluare, selectie, contractare, achizitii, plata, control si monitorizare aferente proiectelor cofinantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.