Mures: punct final pentru proiectul de management al traficului finantat de autoritatile regionale din Flandra

Mures, management, trafic, Flandra

Proiectul a fost finantat in cadrul Programului de Cooperare intre Flandra si Europa Centrala si de Est, a costat 172.589 de euro, din care 89.949 de euro din partea guvernului flamand, 27.356 de euro reprezinta co-finantarea promotorului flamand Arcadis Gedas Antwerpen si 60.285 de euro constituie co-finantarea CJ Mures.

In cadrul proiectului a fost realizata o monitorizare a traficului si efectul asupra retelei de drumuri din judetul Mures pentru a se cunoaste situatia reala a traficului rutier pe drumurile judetene si in principalele orase din judet, dar si pentru crearea unui model de trafic utilizand reteaua de drumuri din judetul Mures.

Un alt scop al proiectului a fost mentinerea riguroasa a sarcinilor de trafic suportate de drumuri si poduri pe sectiuni bine determinate si posibilitatea de a pune la dispozitia participantilor la trafic a datelor referitoare la starea drumurilor pe portiuni (practicabil, impracticabil, lucrari pe anumite tronsoane de drum).

Proiectul si-a propus sa se concentreze pe investigarea traficului, prin cercetarea fluxului de trafic, pe construirea unui model de trafic pentru evaluarea retelei rutiere existente si planificate in judetul Mures, precum si pe crearea unui nou sistem de clasificare pentru reteaua de drumuri, care sa fie utilizabil in sistemul european.

In cadrul acestui proiect a fost achizitionat un soft performant, care ofera perspective de utilizare in proiectarea drumurilor, s-a reusit crearea unui model de trafic 2010, dar si a unui model de trafic pentru anul 2020. Pe baza datelor obtinute in urma implementarii proiectului, se va face o noua clasificare a drumurilor judetene, intrucat ultima clasificare a fost facuta in 1968.

Prin noua clasificare a drumurilor, CJ Mures va beneficia de un punctaj mai mare in cazul cererilor depuse pentru accesarea fondurilor europene, care vizeaza infrastructura rutiera.

Memorandumul de intelegere pentru implementarea proiectului a fost semnat in luna ianuarie 2009, intre Consiliul Judetean (CJ) Mures, prin presedintele Lokodi Edita Emoke, si compania Arcadis Gedas Antwerpen Belgia, prin Dirk Lauwer.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.