Primaria Onesti construieste un modern centru social pentru persoanele defavorizate

Onesti, centru, POR, fonduri europene, finantare, ADR NE

Cererea de finantare a fost depusa de catre autoritatea publica locala a municipiului Onesti, reprezentata de primarul Emil Lemnaru, in cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Interventie 3.2 – “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul isi propune transformarea fostului sediu al Scolii generale nr. 2 din cartierul Slobozia intr-un centru social pentru persoane defavorizate, care va dispune de 14 locuri, dintre care 12 locuri in regim permanent si 2 locuri in regim provizoriu (pana la 3 luni).

Acest proiect este inclus in “Strategia de dezvoltare locala a municipiului Onesti 2007-2013”, fiind una dintre prioritatile municipalitatii.

Cladirea in care se va amenaja Centrul are o suprafata utila de 487 mp si va fi recompartimentata si dotata pentru a corespunde cerintelor noii functiuni. Aceste amenajari vor cuprinde urmatoarele: centrala termica, spalatorie, vestiar, bucatarie, oficiu, sala de mese, dormitoare, grupuri sanitare, cabinet medical, camera asistente, sala de asteptare.

Totodata, lucrarile de reamenajare vor cuprinde: consolidari ale peretilor, inlocuirea acoperisului, montarea ascensorului pentru alimente, refacerea finisajelor, montarea de tamplarie termopan, lucrari de instalatii si alimentare cu apa.

Valoarea totala a proiectului este de 2.665.763 lei, din care asistenta financiara nerambursabila solicitata din partea Autoritatii de Management a Programului Operational Regional este de 1.706.877 lei.

Durata implementarii proiectului este de 31 de luni.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.