Bani europeni pentru modernizarea unui tronson de drum national ce strabate Blajul

Blaj, proiect, infrastructura, fonduri europene, lucrari, finantare

Valoarea proiectului este de 9.041.290 lei, din care suma nerambursabila este de 7.458.653 lei.

Pentru ca una dintre cele doua strazi traverseaza magistrala de cale ferata, autoritatile publice locale au fost nevoite sa identifice o solutie inclusiv pentru modernizarea pasajului.

In aceste conditii, Primaria Blaj va depune la Agentia pentru Dezvoltare Centru pana in data de 23 octombrie proiectele tehnice pentru strazi si pentru pasajul de trecere cu calea ferata, iar lucrarile se estimeaza ca vor incepe in martie 2010.

Prin acest proiect vor fi construite artere in lungime de 2.8 km si va fi realizat un zid de sprijin din beton pe strada Mihail Kogalniceanu.

Oficialii primariei apreciaza ca prin acest proiect se va fluidiza traficul urban, va fi redus timpul de transport si se vor ameliora conexiunile cu principala zona industriala a orasului.

“Asigurarea infrastructurii este esentiala pentru dezvoltarea economica a unui oras. Am convingerea ca strazile cuprinse in acest proiect vor fi cele mai moderne cai rutiere din municipiu si sper ca modernizarea sa fie finalizata pana la sfarsitul anului viitor”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Conform specialistilor, pe strazile Tudor Vladimirescu si Mihail Kogalniceanu trec zilnic aproximativ 6.000 de vehicule.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.