Canalizare ape menajere si statie de epurare pentru satele Agris, Agrisu Nou, Ciuperceni din judetul Satu Mare

Satu-Mare, PHARE, canalizare, fonduri nerambursabile, rezultate

Proiectul implementat de comuna Agris vizeaza cresterea calitatii vietii si facilitarea dezvoltarii economice a comunei Agris prin realizarea unei statii de epurare si a sistemului de canalizare menajera in lungime de 12,629 km, sistem ce va corespunde calitativ cu reglementarile nationale si europene.

Pe langa activitatea tehnica cuprinzand lucrarile de constructie in vederea realizarii retelei de canalizare, proiectul mai cuprinde si alte doua activitati: instruirea personalului implicat in exploatare si derularea unei campanii de informare si constientizare a populatiei comunei Agris cu privire la proiect si la investitia ce se va realiza in cadrul acesteia.

Cetatenii vor fi informati obiectiv cu privire la modul in care vor fi afectati de investitia facuta si vor fi senibilizati cu privire la problemele de protectia mediului.

Rezultatele obtinute in cadrul prezentului proiect vor fi cei 12,629 km de canalizare menajera, ceea ce inseamna implementarea unor sisteme de gospodarire a apelor uzate conforme cu standardele europene, precum si un nivel crescut de informare si constientizare a populatiei cu privire la problemele de protectia mediului.

Termenul de finalizare a proiectului este 30 noiembrie 2009.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.