Primaria Tecuci a obtinut fonduri europene pentru doua importante proiecte de reabilitare urbana

Tecuci, fonduri europene, reabilitare urbana, obiective cultural-educative

Primul proiect vizeaza reabilitarea Casei de Cultura a municipiului Tecuci, fostul sediu al Primariei, cladire de patrimoniu, care se afla intr-o situatie destul de delicata, avand probleme si cu structura de rezistenta.

Potrivit primarului, cladirea are nevoie de consolidare precum si de reabilitare interior si exterior. Proiectul se ridica la o valoare de circa 2.600.000 de lei, in care 98% finantare nerambursabila, iar 2% participare locala.

“Am mai castigat un proiect de 2.700.000 de lei, pentru reabilitarea Scolii nr. 11. Modernizarea este strict necesara, incepand de la constructia unei sarpante, pentru ca mai apar infiltratii, modernizarea grupurilor sanitare, schimbarea tamplariei, finisari interioare si exterioare, asfaltarea terenurilor de sport. Scoala nr. 11 va fi modernizata integral cu fonduri europene. Contributia locala va fi tot de 2%, 98% fiind finantare nerambursabila. Nici noi nu am stat cu mainile in san, in aceasta scoala, grupurile sanitare de la parter si etajul I erau reabilitate de noi, mai ramasese cel de la ultimul etaj si reparatiile”, a mai declarat primarul Eduard Finkelstain.

Edilul tecucean spera sa castige si un alt proiect valoros. Este vorba de Planul integrat de dezvoltare urbana – Axa 1, unde primele investitii inseamna reabilitarea zonei de sud a municipiului Tecuci, inclusiv modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in partea de nord.

“De pe strada 1 Decembrie pe care intrati dinspre Galati in Tecuci, proiectul cuprinde schimbarea intregii infrastructuri subterane, reabilitare, asfaltare integrala, modernizarea parcului dendrologic de la intrarea in Tecuci – o gradina frumoasa pe care vrem sa o modernizam si sa o deschidem publicului. Asteptam raspunsul daca e sau nu eligibil si apoi sunt evaluate studiile de fezabilitate. Spre finalul anului ar putea incepe. Am primi 5,5 milioane de euro in prima etapa”, spune Finkelstain.

Municipalitatea tecuceana urmeaza sa depuna un proiect pentru reabilitarea Muzeului Mixt, unul mai amplu si mai reusit fata de vechiul proiect PHARE care a fost amanat din cauza procesului cu mostenitorii ce revendicau cladirea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.