Comisia Europeana a acreditat Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Transport

Comisia Europeana, POS T, acreditare, program, fonduri UE

Comisia Europeana a notificat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii ca documentele de evaluare a Autoritatii de Management si sistemele de gestionare si control pentru Programul Operational Sectorial Transport sunt conforme cu Regulamentul Comisiei Europene.

Programul Operational Sectorial Transport a fost aprobat in anul 2007, dar Autoritatea de Management nu a fost acreditata in acel an, desi acest demers trebuia sa fie initiat la scurt timp dupa aprobare.

In anul 2008, Comisia Europeana a transmis Ministerului Transporturilor avertismente repetate pentru a asigura sistemele de gestionare si control al Autoritatii de Management, insa nu au fost luate masurile efective in acest sens, nici la nivelul MTI, nici al institutiilor beneficiare, respectiv CNADNR si CFR SA.

Demersurile necesare au fost luate in decursul anului 2009, cand reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si cei ai Comisiei Europene au deschis o serie de discutii punctuale pentru acreditarea Autoritatii de Manangement a Programului Operational Sectorial de Transport.

Reprezentantii CE au evaluat pozitiv demersurile intreprinse de MTI – la nivelul ministerului, dar si al CNADNR si CFR S.A. – in gestionarea eficienta a fondurilor europene.

Astfel, in acest an au fost modificate organigramele MTI, CNADNR si CFR S.A.; au fost regandite procedurile de lucru intre compartimente si Autoritatea de Management; au fost create unitati de management pentru fiecare proiect in parte.

Sursa: Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.