Fraudele si amanarea executarii afecteaza major piata leasingului

Piata leasingului, fraude, criza, plata ratelor, intarziere, provizioane

Practic, daca un client intarzie cu plata ratelor de leasing mai mult de 90 de zile, societatea de leasing nu poate trece la executarea acestuia, respectiv recuperarea bunului, decat daca obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens, potrivit unei decizii din data de 19 aprilie a Curtii Constitutionale.

Cum procedura in instanta se poate prelungi si cateva luni, timpul curge in favoarea clientilor rau-platnici si in detrimentul societatilor de leasing. Acestea sunt obligate sa constituie provizioane, iar cand obtin dreptul de executare pot avea surpriza neplacuta ca firma (clientul) s-a dizolvat, iar bunul nu mai exista, spune Adriana Ahciarliu, secretarul general al Asociatiei societatilor de leasing (ALB).

“Cea mai dura problema care afecteaza piata leasingului este decizia Curtii Constitutionale conform careia nu ne putem intoarce impotriva celui care acumuleaza restante de peste 90 de zile decat dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti. Procedura in instanta poate dura cateva luni de zile, suficient ca firma sa se faca disparuta, sa nu mai avem ce recupera si sa ramanem cu provizioanele”, ne-a declarat Ahciarliu.

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro.

Sursa: Romania libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.