Certificatul de inmatriculare, necesar la plata impozitului pentru masinile in leasing

De la 1 ianuarie 2007, potrivit modificarilor aduse de Codul Fiscal, la leasingul financiar, impozitul pe proprietate atat in cazul caselor si a terenurilor, cat si a autoturismelor nu se mai plateste de catre societatea de leasing, ci de catre utilizator.

Pentru mijloacele de transport care fac obiectul unui contract de leasing financiar incheiat pana la data de 31 decembrie 2006, utilizatorul trebuie sa se inregistreze la administratia taxe locale pana la 31 ianuarie. Normele de aplicare a Codului Fiscal prevad, in acest sens, depunerea unei declaratii fiscale insotite de o copie a contractului de leasing. Pentru contractele de leasing incheiate dupa 1 ianuarie 2007, locatarul trebuie sa depuna, in cel mult 30 de zile, o declaratie insotita de o copie a contractului de leasing.

Potrivit reprezentantei Asociatiei Romane de Leasing Bancar, Adriana Ahciarliu, certfificatul de inmatriculare al autoturismului contine datele cuprinse in cartea tehnica si este suficient pentru inregistrarea la administratia financiara.

Sursa: Wall Street

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.