Au mai ramas 3 zile in care se mai pot depune proiecte de drumuri in Regiunea Vest!

ADR Vest, POR, drumuri, proiecte, evaluare, selectie

Intrucat, in Regiunea Vest, valoarea totala solicitata, prin proiectele depuse si aflate in proces de evaluare si selectie, depaseste cu mai mult de 50% valoarea totala alocata pentru acest domeniu de finantare, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei (MDRL), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013 (AM POR), a decis suspendarea depunerii de cereri de finantare pentru aceasta componenta, incepand cu 31 august 2009, ora 12.

Alocarea financiara pentru acest domeniu major de interventie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest este de 88,838 milioane euro, iar valoarea solicitata a celor 32 proiecte depuse deja, si aflate in procesul de evaluare, este de 213,54 milioane euro (echivalentul a 899,77 milioane lei*).

Astfel, valoarea finantarii nerambursabile solicitata a celor 32 proiecte depuse depaseste cu 124,70 milioane euro valoarea alocata, respectiv cu 140,37%.

In situatia in care se gasesc in pregatire cereri de finantare care vizeaza acest domeniu de interventie, autoritatile publice locale din regiune vor trebui sa faca toate demersurile necesare pentru a depune proiectele aflate in lucru, pana luni, 31 august, ora 12.

Toate cererile depuse in Regiunea Vest, in cadrul domeniului major de interventie 2.1, vor fi evaluate conform procedurii si vor fi incluse intr-o lista de rezerva. Proiectele respective vor putea fi finantate in conditiile in care se disponibilizeaza sume in cadrul domeniului major de interventie pentru Regiunea de Dezvoltare Vest.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.