Comitetul de transparenta analizeaza fondurile comunitare

Regulamentul de organizare si functionare a comitetului, cat si problemele legate de stadiul implementarii proiectelor (in numar de 854) din cadrul programului Phare – Coeziune Economica si Sociala (CES), aferent bugetului anului 2000 au fost dezbatute in prima reuniune a Comitetului de transparenta pentru urmarirea utilizarii fondurilor comunitare.

“Prin crearea acestui comitet se doreste implicarea cat mai activa a intregii societati romanesti in procesul de integrare europeana si crearea unei imagini cat mai transparente asupra modului de utilizare a fondurilor alocate Romaniei de la bugetul Uniunii Europene”, a precizat ministrul Integrarii Europene, Alexandru Farcas.

In cadrul aceleiasi intalniri a fost prezentata si schema de finantare nerambursabila pentru proiecte de dezvoltare a resurselor umane din cadrul programului Phare – CES 2002. Bugetul total al acestui program este de 16 milioane Euro, din care 12 milioane Euro fonduri Phare, 4 milioane euro reprezentand cofinantare de la bugetul de stat al Romaniei.

Sursa: , Ziarul Romania Libera online, 24 februarie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.