MEC vrea sa preia ARIS, ANIMMC si Directia de investitii a Cancelariei premierului

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa preia Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), Agentia Nationala pentru Investitii Mici si Mijlocii si Cooperatie si Directia de investitii a Cancelariei premierului, potrivit ministrului economiei si comertului Varujan Vosganian.

El a afirmat ca trecerea acestor institutii la MEC se va putea face in contextul reorganizarii Guvernului. De asemenea, ministrul economiei a spus ca a primit acordul de principiu al premierului pentru preluarea Directiei de Investitii de care s-a ocupat fostul ministru de stat Bogdan Pascu.

Procesul de privatizare al celei mai valoroase distributii de electricitate, Electrica Muntenia Sud, ar trebui finalizat de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), spune premierul Calin Popescu-Tariceanu, dar MEC la randul sau spune ca acum responsabilitatea este a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Electrica a intrat dupa trecerea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) din portofoliul MEC in cel al AVAS, iar toate procedurile legate de privatizare au fost preluate prin aceasta miscare de autoritate.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.