Programul Allavida de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare

Programul de Dezvoltare a Organizatiilor Comunitare “Invatare, Participare, Incredere” s-a desfasurat incepand cu luna martie a anului 2003 in patru judete din sudul Romaniei: Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea si se va incheia in luna iunie 2004. Programul are drept scop cresterea capacitatii organizatiilor participante pentru ca acestea sa poata veni in intampinarea nevoilor grupurilor tinta cu care lucreaza, principala sa componenta fiind acea de invatare.

Pentru a ajuta participantii in acest proces de invatare, pe langa sesiunile de instruire, programul foloseste si alte doua instrumente: consultanta in comunitate (trei vizite de jumatate de zi) si finantarea unui mic proiect comunitar cu durata de patru luni si un buget nu mai mare de 1450 USD.

Noutatea pe care o aduce acest program in Romania este aceea ca el se adreseaza in aceeasi masura organizatiilor neguvernamentale si nonprofit inregistrate juridic cat si grupurilor informale care activeaza in cadrul comunitatilor lor. Astfel in prima runda a programului participa 18 organizatii comunitare, dintre care 6 sunt ONG-uri si 12 sunt grupuri informale. Sase dintre cele 12 grupuri informale au decis sa se constituie ca si organizatii non-profit si au demarat procesul de constituire.

Programul “Invatare, Participare, Incredere” este implementat in Romania de Allavida in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara (ARDC).

Sursa: , Asociatia Romana de Dezvoltare Comunitara, 5 martie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.