Implementare proiect “Statie epurare ape uzate – Liceul Agricol Halanga”

CJ Mehedinti, proiect, cooperare transfrontaliera, statie epurare

Prin intermediul acestui proiect s-a realizat o statie de epurare a apelor uzate provenite de la Liceul Agricol Halanga iar acest lucru se doreste a fi un model atat pentru alte institutii din judetul Mehedinti si Regiunea Sud-Vest Oltenia, cat si din Bulgaria.

In cadrul proiectului s-a organizat o vizita de lucru a delegatiei romane in Bulgaria, comuna Bregovo, satul Vraf si doua vizite ale delegatiei bulgare in Romania, in comuna Izvoru Barzii si Drobeta Turnu Severin.

Valoarea totala a proiectului este de 395.818 euro iar durata de implementare a fost de 22 luni, data de finalizare a acestuia fiind 31.08.2009.

Programul de Cooperare Transfrontaliera PHARE CBC 2005 Romania-Bulgaria are ca obiectiv general “promovarea dezvoltarii economice durabile a regiunii de granita Romania-Bulgaria, cu scopul de a reduce caracterul periferic, prin cresterea cooperarii transfrontaliere intre sectoarele privat si public si intre persoane” si este derulat in Romania prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, ca Autoritate Contractanta si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi (BRCT Calarasi).

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.