Cultura ajunge la sate

Ministerul Culturii a inceput construirea sau refacerea caminelor culturale din localitatile mici. De la bugetul de stat si din fonduri europene ar trebui sa intre in sate, comune si orasele mici in jur de 400 de milioane euro.

Programul pentru construirea sau refacerea caminelor culturale are 3 componente. Una priveste finalizarea lucrarilor in localitatile in care s-au inceput asemenea constructii, parte de care se ocupa Ministerul Culturii, o alta inseamna construirea de case de cultura acolo unde acestea nu exista, care intra in sarcina Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in timp ce Ministerul Agriculturii urmeaza sa se ocupe de reabilitarea si modernizarea infrastructurii culturale existente.

Proiectele vor fi depuse de autoritatile locale, care se vor ocupa si de organizarea de programe culturale in respectivele cladiri. La prima sesiune de depunere de proiecte finalizata in august s-au primit 89 de cereri de finalizare si 414 cereri de constructie.

Termenele de finalizare a proiectelor sunt: 30 la 15 decembrie, 15 la 1 martie 2008 si 44 la 1 iunie. Numele localitatilor care vor intra in program nu pot fi inca facute publice. si nici nu se poate sti cu siguranta care este numarul exact.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.