Colaborari de 400 milioane euro intre Romania si Germania

Procesul de reabilitare si modernizare a sistemului energetic si de transport din Romania va fi sustinut de mai multe companii germane din domeniu, pe baza unor proiecte comune in valoare totala de peste 400 milioane euro. Reprezentantii unor companii romanesti si germane din sectorul energetic, de transport si al gazelor naturale au semnat, la Palatul Victoria, o serie de acorduri si memorandumuri de colaborare.

Printre acordurile incheiate se numara si cel dintre societatea Distrigaz Sud si compania Wintershall, pentru reabilitarea sistemului de distributie a gazelor naturale in localitatile Alexandria, Giurgiu, Calarasi si Oltenita. Asociatiile Cogen Romania si AGFW Germania au decis sa infiinteze societatea mixta Roger SRL, care va avea ca obiect principal de activitate finalizarea, la nivel national, a studiilor de fezabilitate si atragerea surselor de finantare necesare pentru reabilitarea retelelor secundare si a microcentralelor de bloc de producere si distributie a energiei termice, precum si pentru finalizarea procesului de contorizare individuala a apartamentelor.

Conducerea Transelectrica a incheiat cu ABB Germania si cu Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW) un acord pentru reabilitarea si modernizarea statiei electrice Sibiu Sud, respectiv pentru finantarea proiectelor de modernizare a statiei electrice Bucuresti Sud. Un alt acord, incheiat intre Hidroelectrica si Siemens Hydropower GmbH, vizeaza retehnologizarea centralelor hidroelectrice din zona Oltului Inferior. In sectorul cailor ferate a fost semnat un acord prin care compania germana Siemens va livra societatii CFR Marfa un numar de 40 de locomotive electrice Diesel.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 10 martie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.