Regio finanteaza reabilitarea primelor institutii de invatamant din regiunea Sud Muntenia!

ADR Sud Muntenia, proiecte, invatamant, POR, domeniu 3.1, 3.4

Beneficiarii celor doua contracte de finantare sunt unitatile administrativ-teritoriale Targoviste si Titu, judetul Dambovita.

Proiectul pentru care Orasul Titu va primi fonduri nerambursabile vizeaza Modernizarea celor doua camine si a salii de festivitati, precum si amenajarea bazei sportive din cadrul Liceului Teoretic “Iancu C. Vissarion”.

Bugetul total al proiectului este de 14.309.045,03 lei, din care contributia solicitantului este de 275.067,43 lei, la care se adauga TVA de 2.262.848,59 lei, asistenta financiara nerambursabila fiind de 11.71.129,01 lei.

Proiectul pentru care Municipiul Targoviste va primi fonduri nerambursabile din Regio vizeaza Consolidarea, reabilitarea si modernizarea Colegiului National “Constantin Carabella”.

Bugetul total al proiectului este de 10.305.346,07 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 8.471.678 de lei, la care se adauga co-finantarea solicitantului de 173.000 de lei, cheltuielile neeligibile, inclusiv TVA-ul, in valoare de 1.660.668 de lei.

Cele doua proiecte sunt primele din cele 71 de cereri de finantare depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia prin care se solicita asistenta financiara pentru reabilitarea infrastructurii scolare.

“Ne bucuram ca autoritatile locale din regiunea noastra au reactionat pozitiv la oportunitatile de finantare oferite de Programul Operational Regional. In ceea ce priveste Axa prioritara 3 imbunatatirea infrastructurii sociale, solicitarile de fonduri nerambursabile au depasit cu mult sumele alocate regiunii Sud Muntenia. Astfel, 14 septembrie este termenul limita de depunere pe domeniul 3.4, iar pe 28 septembrie este termenul limita de depunere pentru domeniul 3.1 Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate. Speram ca la nivelul Comitetului de Monitorizare se va lua o decizie in ceea ce priveste realocarea financiara intre axe, astfel incat sa fie acoperita nevoia de finantare”, a declarat Liviu Musat, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.