S-a finalizat primul proiect de infrastructura reabilitat din fonduri Regio!

ADR Sud Muntenia, POR, drum, finantare, infrastructura, proiect

Reabilitarea drumului judetean s-a realizat cu sprijinul fondurilor europene derulate prin Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio), Axa prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Proiectul, ale carui lucrari s-au finalizat joi, a fost realizat in parteneriat de catre Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Judetean Dambovita si a avut ca obiectiv reabilitarea a 30 de kilometri de drum judetean. Valoarea totala a proiectului a fost de 45.802.088,03 lei, din care:
– valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 33.229.951,06 lei;
– valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 4.417.854,76 lei;
– co-finantarea eligibila a beneficiarului: 768.322,57 lei.

“Este o mandrie pentru no sa participam la acest eveniment stiind ca este vorba de finalizarea celui de-al doilea proiect de infrastructura din tara, finantat din Programul Operational Regional, si primul proiect din regiunea noastra. De asemenea un motiv de mare bucurie este dat de faptul ca acest proiect este un exemplu de colaborare la nivel de regiune, beneficiarii fiind unitatile administrativ-teritoriale din doua judete”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

La evenimentul de inaugurare au participat reprezentantii autoritatilor publice, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, doamna Elena Udrea, care a declarat ca “lucrarile realizate sunt de foarte buna calitate, dar ceea ce este la fel de important este faptul ca totul s-a intamplat intr-un timp foarte scurt si la un pret mic”.

Realizarea acestui proiect va imbunatati conexiunea dintre drumurile nationale DN 1A si DN 1 si va facilita transportul de marfa pe ruta Ploiesti – Targoviste – Bucuresti, dar si transportul local, zonal si intraregional. De asemenea proiectul va contribui la sprijinirea dezvoltarii zonei industriale Brazi si a dezvoltarii societatilor comerciale care isi desfasoara activitatea in localitatile adiacente sectorului de drum.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.