Primaria Ocnele Mari deruleaza proiecte de 2 milioane euro

Ocnele Mari, proiecte, POR, investitii, turism, program, fonduri

“Prin programul operational regional, avem 2,1 milioane de euro privind reabilitarea in intregime a scolii cu clasele I-VIII din localitate. Mai avem accesate granturi mici. Unul – de 5.000 de euro, privind amenajarea parcului orasenesc si in special a foisorului verde si a aleilor aferente” – a detaliat primarul.

Biblioteca oraseneasca din Ocnele Mari participa alaturi de alte 20 de biblioteci valcene la programul “Global Library Romania”, cu o investitie personala de 1.500 de euro. Acest program este finantat de fundatia Gates, prin proiectul Biblionet privind imbunatatirea si perfectionarea activitatii bibliotecarilor.

Totodata, in orasul Ocnele Mari statul roman a investit prin societatea Conversmin mai bine de 20 milioane de lei, fonduri alocate inchiderii si ecologizarii fostelor mine de sare din campul I sonde, operatiune care se afla in plina desfasurare.

Orasul Ocnele Mari este declarat statiune balneologica. Din punct de vedere economic, este monoindustrial, mare parte a populatiei, dintr-un total de 3.700, lucrand in exploatarea sarii iar restul – in domeniul serviciilor turistice. Orasul se afla la 6 km de municipiul Ramnicu Valcea, cu care de altfel se si invecineaza.

Datorita accesului foarte usor spre si dinspre Ramnic, Ocnele Mari este considerat ca un cartier al municipiului resedinta de judet. Economia acestui orasel, bazata pe extractia sarii, este interconectata cu marii agenti economici Oltchim si Uzinele Sodice, din parcul industrial – platforma Raureni, din Ramnicu Valcea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.