Sistem informatic si baza de date pentru administratiile publice locale

MAI, baza de date, sistem informatic, fonduri structurale, finantare

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a aprobat finantarea, din fonduri structurale a proiectului “Realizarea arhitecturii sistemului informational si a structurii bazei de date economico-financiare ale autoritatilor administratiei publice locale – BDAPL”.

Sistemul informatic si baza de date vor constitui un instrument managerial aflat la dispozitia MAI, celorlalte ministere si Guvernului in vederea fundamentarii deciziilor privitoare la activitatea autoritatilor administratiei publice locale.

Potrivit MAI, obiectivul general al proiectului consta in modernizarea societatii romanesti prin cresterea responsabilitatii administratiei publice.

Acest deziderat va putea fi indeplinit prin crearea unei baze solide de indicatori cuantificabili prin care se poate analiza eficienta UAT-urilor, observand astfel impactul politicilor publice adoptate si a masurilor ce vizeaza respectivele institutii.

Prin implementarea acestui proiect, MAI isi propune sa raspunda necesitatii crearii unui sistem informatic si a unei baze de date la nivel national pentru colectarea, raportarea, analiza si publicarea datelor financiare, non-financiare si statistice relevante cu privire la performantele administratiei publice locale pentru a putea fundamenta corect si eficient deciziile de la nivel central, respectiv la nivelul institutiei responsabile – MAI, precum si a altor ministere.

In acelasi timp, baza de date va permite, printr-un proces transparent de consultare, ONG-urilor si autoritatilor administratiei publice locale sa se raporteze la date comune de analiza si totodata va permite luarea deciziilor, in conditii de certitudine, dupa analiza impactului asupra administratiei publice locale.

Durata de implementare a proiectului este de 20 luni si valoarea totala eligibila de 3.743.000 lei, din care 3.181.550 lei (85%) finantare nerambursabila prin PODCA si 561.450 lei (15%) contributia solicitantului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.