Finalizarea proiectului si intalnire de lucru studiu de fezabilitate “Centru Intermodal regional de transport Marfa Timisoara”

CJ Timis, proiect, obiectiv, rezultate, PHARE, buget, finantare

Obiectivul principal al proiectului a fost dezvoltarea parteneriatelor de afaceri transfrontaliere dintre Romania si Serbia prin crearea unui centru intermodal regional de transport marfa si bunuri care sa deserveasca agentii economici din Timis si din Serbia pe o raza de 300 km.

Proiectul s-a desfasurat in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis, Primaria Municipiului Timisoara, Municipalitatea Zrenjanin, in calitate de partener transfrontalier.

Bugetul total alocat al proiectului a fost de 80.000 Euro, din care Autoritatea Contractanta a finantat suma de 50.000 Euro.

Rezultatele concrete obtinute:

– realizarea studiu de fezabilitate “Centru intermodal regional de transport marfa in Timisoara”;
– crearea premizelor pentru dezvoltarea infrastructurii de servicii logistice si implicit a celei de afaceri in zona transfrontaliera;
– solutii pentru valorificarea superioara a potentialului local si transfrontalier, cresterea atractivitatii regiunii pentru investitii si cresterea competitivitatii regiunii;
– solutie de asociere a partenerilor de proiect pentru administrarea centrului;
– promovarea proiectului in partea de nord-est a Serbiei (Voivodina) si in mediul de afaceri.

Seminarul de evaluare finala va avea loc in data de 11.09.2009, ora 11,00 in Sala verde a Consiliului Judetean Timis din Timisoara, Blv. Revolutiei din 1989 nr. 17.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.