Statiunea Voineasa deruleaza proiecte de peste 14 milioane de euro

statiunea Voineasa, fonduri, pensiuni, turism, obiectiv

Statiunea Voineasa a cunoscut, dupa 1989, toate valurile economice pe care le-a implicat tranzitia spre economia de piata. Din fericire, pot spune ca, in ultimii ani, am inceput sa ne dezvoltam si sa fim cunoscuti in Romania. Voineasa este o statiune pentru patru anotimpuri si prin cele 2,5 milioane de euro accesate pentru un proiect integrat privind apa, drumuri si canal vom pune la punct infrastructura indispensabila unei valorificari a potentialului turistic”, spune Dobrin.

De departe insa, cel mai important proiect, conform celor declarate de edilul acestei localitati, este partia de schi cu tot ce implica acest obiectiv din zona Vidra.

“Vidra va deveni cea mai frumoasa destinatie pentru vacantele de iarna si nu numai. Avem aviz de la Ministerul Turismului pentru 12 milioane de euro, insemnand acest proiect. Dar importanta nu rezida doar in faptul ca la Vidra se va construi aceasta partie de schi, ci in faptul ca se poate spune ca va fi un km zero. Noi, statul, vom construi aceasta partie, dar imaginati-va pe distanta Vidra -Obarsia Lotrului ce poate sa apara turistic vorbind. Se lucreaza si la soseaua Transalpina, care vine de la Novaci inspre noi. Toate acestea sunt premisele unui viitor cu adevarat de bun augur”, mai spune Gheorghe Dobrin.

Statiunea Voineasa este situata in nordul judetului Valcea, in muntii Lotrului, are o populatie stabila de 2.500 de locuitori, inglobeaza statiunea Vidra si dispune de peste 30 de pensiuni cu specific agro-turistic.

De aproximativ 30 de ani, Voineasa este un centru olimpic de excelenta pentru matematicieni, iar autoritatile fac demersuri pentru organizarea anuala a unui concurs, “Balcaniada”, pentru aceasta stiinta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.