Oradea: Curent si apa pe banii UE

Oradea, investitie, fonduri europene, cofinantare, proiecte

Municipalitatea are nevoie de peste 20 de milioane de euro pentru introducerea utilitatilor in parcul industrial Eurobusiness. Peste 16 milioane de euro vor fi atrasi din fonduri europene, pentru a diminua din povara investitiei.

“Facem proiectul de buget pe 2010, astfel incat sa putem asigura cofinantarea proiectului. Daca ratam aceasta sansa de accesare a fondurilor europene, nu mai avem alta”, a precizat viceprimarul Biro Rozalia.

Pentru a face parcul industrial viabil, executivul va realiza drumul de acces de la DN 1, cai de acces, alimentare cu apa, canalizare si statie de epurare, alimentare cu energie electrica si termica, retea de telecomunicatii si trei parcari cu aproximativ 800 de locuri.

Primii pretedenti

Ieri s-au deschis ofertele celor opt firme care doresc sa concesioneze teren in parcul industrial pentru desfasurarea unei activitati.

“Firmele vor putea incepe lucrarile de construire a halelor dupa semnarea contractului de concesiune, practic in aceasta toamna, daca obtin autorizatiile necesare”, a spus Delia Ungur, directorul Parcului Industrial Eurobusiness. Vor fi create cel putin 5000 de locuri de munca.

Parcul industrial se intinde pe 121 de hectare de teren. Acesta va fi populat treptat cu firme oradene care vor sa se mute in spatii mai mari, dar si firme din afara orasului care vor sa isi extinda sau sa infiinteze afaceri noi. Parcul a fost impartit in 16 loturi, care au 116 parcele pentru firme de productie sau servicii.

Vor firme care nu polueaza

In functie de numarul si necesitatile firmelor interesate, parcelele vor putea fi comasate. Intentia municipalitatii este sa atraga in special firme de industrie usoara nepoluanta, activitati de logistica industriala si depozitare, servicii de tip call-center, software si firme de cercetare si laboratoare tehnologice.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.