Bancile, vinovate de intarzierile la “Prima casa”

Prima Casa, banci, FNGCIMM, credite, IMM, dosare, solicitari

Fondul pune presiune pe banci si cere ca solicitarile de garantare sa fie transmise cu cel putin zece zile inainte de expirarea antecontractelor.

Reprezentantii Fondului spun ca primesc dosare incomplete sau cu greseli si arata ca “usurinta cu care institutiile de credit au tratat unele probleme ar putea fi determinata si de faptul ca programul este foarte prietenos cu bancile”, in sensul ca intreaga responsabilitate, in caz de neplata, revine Fondului de Garantare si clientilor.

Bancile trebuie sa transmita Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) solicitarile de garantare pentru achizitia de locuinte prin Programul “Prima Casa” cu cel putin zece zile inainte de expirarea antecontractelor, inclusiv pentru dosarele pe care le au in lucru.

Masura convenita de Fond cu Asociatia Romana a Bancilor (ARB) va fi transmisa institutiilor de credit initial sub forma de recomandare, de catre ARB, urmand sa fie introdusa in ordinul comun al Ministerului Finantelor Publice si Ministerului pentru IMM-uri, Comert si Mediu de Afaceri privind programul.

Mai multe detalii: www.curentul.ro.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.