Ilie Sarbu: “Promisiunea privind 25.000 de euro pentru tinerii fermieri e o realitate”

Ilie Sarbu, fermieri, Masura 112, fonduri europene, ferma, PNDR

Ilie Sarbu a dorit astfel sa reactioneze fata de unele afirmatii ironice facute de Vasile Blaga la o emisiune televizata care se referea la promisiuni ale liderului PSD, Mircea Geoana, candidat la Presedintie, intre acestea fiind acordarea a 25.000 de euro pentru cei care doresc sa se instaleze in mediul rural sau a unor utilaje cu GPS.

“Imi pare rau ca prietenul meu Vasile Blaga nu a putut participa astazi alaturi de mine si presedintele PSD, Mircea Geoana, in judetul Arges, pentru a vedea ca aceasta promisiune de 25.000 de euro nu este o gluma, ci este o realitate, iar de acest program au beneficiat pana in prezent zeci de tineri”, a declarat Ilie Sarbu.

El a argumentat ca sunt 661 de proiecte depuse in cadrul acestui program, fiind contractate 447 de proiecte in valoare de noua milioane de euro.

In ceea ce priveste utilajele din domeniul agricol, ministrul de resort a subliniat ca cele mai multe dintre acestea au standarde de calitate chiar mai ridicate decat cele invocate in gluma de Vasile Blaga, fiind dotate, intre altele, cu instrumente de stabilit umiditatea sau anumita cantitate la hectar, dar si cu GPS.

Ilie Sarbu l-a invitat la un dialog amical pe Vasile Blaga pentru a-i arata cat este gluma si cat realitate. Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri”, la care s-a referit ministrul Agriculturii, face parte din masurile implementate incepand cu anul 2008 in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Programul are un cost total de 337,2 milioane euro si o cheltuiala publica tot de 337,2 milioane euro (fonduri de la UE si bugetul national).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.